De ce multe case din lemn au prețuri mici?

De ce multe case din lemn au prețuri mici
Multe case din lemn au prețuri mici pentru că sunt oferte incomplete, au materiale de proastă calitate și sunt prost construite.

Oferte incomplete

Multe case din lemn au prețuri mici pentru că sunt doar oferte incomplete. Am văzut oferte pentru kituri de asamblare fără fundație. La o casă pe structură din beton armat sau cărămidă, fundația reprezintă minim 25% din costurile de execuție ale structurii.

Unele case din lemn au prețuri mici datorită calității necorespunzătoare a materialelor folosite

Lemnul pentru structura de rezistență a unei case de locuit trebuie să aibă o calitate ridicată. În alt articol am arătat cât de riguros este sistemul de calitate în alte țări. Verificați imaginile cu ștampilele și poansoanele de calitate din acest articol!

Unele case din lemn au prețuri mici pentru că au materiale de calitate îndoielnică. Lemn de esență nepotrivită. Lemn verde, neuscat, sau incomplet uscat. Lemn cu prea multe noduri. Lemn netratat. Lemn….

Muncitori necalificați și îmbinări greșite

Dulgherii buni câștigă mulți baniDulgherii sunt printre cei mai bine plătiți muncitori din construcții. Munca lor este o artă. Diferența dintre un dulgher și un tâmplar este dată adesea doar de mărimea pieselor lemnoase pe care le fasonează.  Structurile pentru casele din lemn au îmbinări dintre cele mai complicate.Da, sunt un fan al serialului Vikingii!

În cazul acelor case din lemn pentru care este inclusă și execuția în ofertă, calitatea manoperei este, de asemenea, un alt factor îndoielnic. La aceste case ieftine din lemn, adesea îmbinările sunt realizate exclusiv prin cuie, sau sunt prost executate datorită nepriceperii muncitorilor, dar și a nevoii de a lucra cât mai repede.

O casă din lemn, bine lucrată, nu poate avea prețuri mici

Acele case din lemn care au prețuri mici nu au cum să asigure calitatea minimă. Lemnul de calitate – tratat, uscat, verificat – este scump. Mâna de lucru de care este nevoie pentru a face îmbinări corecte este, de asemenea, scumpă și pretențioasă. Tot scumpe sunt și piesele prefabricate, inginerești, cu care astfel de îmbinări sunt înlocuite.

Cel mai adesea însă, multe astfel de oferte intenționează numai să vândă cuiva materialul lemnos pentru o casă. În oferte nu sunt incluse element importante ca fundația casei, dar nici materialele necesare izolării, corectei rigidizări a pereților, foliile de protecție șamd.

La o casă din cărămidă, principalele materiale: beton, oțel, cărămidă, reprezintă doar 20-30% din costurile de execuție. În același timp, acestea trebuie să se conformeze standardelor de calitate ale unor tehnologii și materiale uzuale, cu care toată lumea este obișnuită.

O casă din lemn nu poate avea un preț mai mic decât una din cărămidă! Nu dacă este bine făcută.